Historicky

V Praze se začala stavět Sazka, nyní O2 arena • Při premiéře bondovky Dnes neumírej! si diváci povšimli, že agent 007 změnil značku hodinek – Omega vystřídala Rolex a poprvé si objednal Mojito • Praha (vedle řady dalších míst) byla zaplavena povodní; jejím důsledkem bylo i uzavření Bugsy´s baru na dobu tří měsíců • Vraždění neviňátek, plátno Petra Pavla Rubense, bylo vydraženo u Sotheby´s za 49,5 milionu liber šterlinků • V Praze se uskutečnil summit Severoatlantické aliance • Opustili nás Vlastimil Brodský, Felix Holzmann, Lionel Hampton • Karel Spěváček natočil nízkorozpočtový film Brak

Klimaticky a oenologicky

Mrazíky v polovině dubna. Sklizeň začala 14. září. Přes den bylo docela dobře, v noci byla pěkná zima. Cuvée: 45 % Pinot Noir, 55 % Chardonnay. Počáteční vůně čerstvých mandlí a právě utržených hroznů se brzy obohacuje aromatem citronů a sušeného ovoce, aby se nakonec zaoblila náznaky kouře a opáleného dřeva. V ústech se víno projevuje pocitem určité energie a z toho pramenícího dojmu ledové vřelosti. V závěru se připomíná elegantní decentně nahořklý podtext.

Chef de Cave

Richard Geoffroy

Notes

„Dom Pérignon stojí neochvějně za myšlenkou ročníkových vín. Skutečnou výzvou pro Dom Pérignon je transformovat to, k čemu nás určitý ročník nutí, v příležitost. Jistý charakter roku a odlišnost Doma Pérignona musí být schopný se spojit. Kolikrát plachtíte větru v ústrety, vědomi si, že není úspěchu bez rizika. Rozhodnutí, jak postupovat v tomto aktu tvoření je samozřejmě subjektivní a extrémně osobní.“ Richard Geoffroy, Dom Pérignon Chef de Cave.

Bugsy's Bar
Moët and Chandon Champagne

Dom Pérignon